KÖSZÖNTŐ

ÜDVÖZÖLJÜK ÖNT A DÉLALFÖLDI ERDÉSZETI ZRT. HONLAPJÁN!

 

Köszönjük, hogy meglátogatott Bennünket. Bízunk benne, hogy az itt fent lévő anyagink segítségével sikerül megismerni az erdőgazdaságot, annak tevékenységét, az erdészek mindennapjait, és választ kaphat kérdéseire.

 

Úgy érezzük, hogy a Dél-Alföldön folyó állami erdőgazdálkodás híreit akár jók, akár rosszak, meg kell osztanunk Önökkel, állampolgárokkal, hiszen az általunk kezelt erdők a "KÖZ" erdei, melynek hatékony működtetése közös érdekünk.

 

Az állami erdők szerepe egyre nagyobb a helyi közösségek életében: munkahelyet, megélhetést, tüzelőt, építőanyagot, bútort, jó levegőt és pihenési lehetőséget adnak egyszerre. Az erdő, és a belőle kikerülő fa végig kíséri életünket "a bölcsőtől a koporsóig". Erdő és fa, nélküle elképzelhetetlen az élet! Ezért fontos, hogy gazdálkodjunk, de szakszerűen, komplex módon erdeinkben! Ez az erdészek feladata! Teszik ezt már közel két évszázada, folyamatosan növelve a régióban található állami erdők területét és biztosítva mindennapi életünkhöz az oly nélkülözhetetlen fát, mint nyersanyagot.

 

Az utóbbi időkben sokszor ér bennünket alaptalanul a vád, hogy nem tesszük kötelességünket és a reánk bízott erdők rossz kezekben vannak. Kérem ne ítéljen elhamarkodottan, ismerjen meg bennünket, állami erdészeket, ismerje meg munkánkat és annak eredményeit! Rá fog jönni, hogy az erdészek most is szakszerűen végzik természetépítő, áldozatos munkájukat. Védik, óvják, megújítják és növelik a kezelésükben lévő erdők nagyságát, úgy, ahogy azt több évszázada tették elődeink is!

 

Az erdészek között járja egy mondás: "az erdész mindig az unokájának neveli az erdőt"! Kérjük tegyük ezt velünk együtt! Óvja Velünk együtt erdeinket, hogy unokáink büszkék legyenek Ránk!

 

Végezetül jó böngészést kívánva, a Dél-Alföld állami erdészei nevében, az erdészek hagyományos köszönésével búcsúzom Öntől:

 

Üdv az erdésznek!

 

 

 

 

 

                                          Spiegel Endre

                                          vezérigazgató

 

DALERD ZRT 2014