Menü Bezárás

Szálláshelyeink

Szálláshelyeink

Elvarázsolt helyek a Dél-Alföldön

A DALERD Délalföldi Erdészeti Zrt. Csongrád és Békés vármegye állami erdőinek kezelése mellett több erdei szálláshelyen is várja erdő- és természetszerető vendégeit. A vadászok, az erdei iskolások vagy a természetes környezetben kikapcsolódni vágyók egész esztendőben számíthatnak cégünk vendégszeretetére. Végigjárhatják a dél-alföldi kis tájakat, a Körös-völgyi erdőket, a Csanádi-hátat, az ásotthalmi hullámos homokvidéket, vagy akár válogathatnak bennük. Az Alföld alig ismert, varázslatos helyeire juthatnak el. Felfedezhetik a síkvidék rezdülésszerű szépségeit, alternatívát nyújtva napjaink túl harsányra festett, talmi értékeivel szemben. A szálláshelyeinken a kiváló ellátás mellett igénybe vehetik magas színvonalú programjainkat és szolgáltatásainkat is.

Ásotthalmi vendégház

NTAK regisztrációs szám: PA19002262
GPS:  É 46.11.04 K 19.46.13
Férőhely: 8 fő
Szobák: 1 db franciaágyas apartman, 3 db kétágyas szoba
Felszereltség: TV, telefon, kandalló

Információ
Tel.: +36 30/448-9669
e-mail: vadaszat(kukac)dalerd.hu

 Az Ásotthalmi vendégház, Ásotthalom község központjától két kilométerre, az Ásotthalom Kelebiai út bal oldalán helyezkedik el, melyet az út szélén fatábla jelez.

A vendégházban három kétágyas, fürdőszobás első osztályú szoba, valamint egy kétszemélyes apartman várja a vendégeket. A vendégek kényelmét egy emeleti, kis társalgó, valamint a földszinti kandallós, nagy társalgó is szolgálja.

A szállóvendégek ellátásán kívül 35 fős rendezvény szervezésére is van lehetőségünk.

A vendégházi szolgáltatáson – reggeli, ebéd, vacsora – kívül a térségben különböző szabadidős programok szervezésével állunk vendégeink rendelkezésére.

A környező – kellemes klímájú – erdőkben kirándulási lehetőséget tudunk szervezni – akár gyalogosan, akár lovas fogaton. A környező településeken lovas programok várják az ilyen érdeklődésű vendégeket. A területen lehetőség nyílik fotosafari szervezésére.

A természetkedvelő kirándulók felkereshetik az Ásotthalmi Csodarétet, a Kiss Ferenc emlékerdőt, a Nagy Sziksós tavat, a Bach kápolnát, valamint még számos, tipikusan a helyi tájra jellemző nevezetességet. Elérhető távolságon belül van az Ópusztaszeri Történelmi Emlékpark is, ami teljes napot kitöltő programot nyújthat.

A közelben – Ásotthalmon, Mórahalmon, Kiskunmajsán, Szegeden- kiváló gyógyfürdők várják a pihenni vágyókat. Szeged városa emellett számtalan rendezvénnyel várja az érdeklődőket egész évben.

A vendégházunk mellett lehetőség nyílik kilátogatni a vadaskertben lévő pihenőházba, amely egy festői szépségű horgásztó mellett épült. Itt lehetőség van horgászatra és természetfotózásra egyaránt.


Derekegyházi vendégház

NTAK regisztrációs szám: SZ19002579
GPS: É 46.57.986 K 20.34.482
Férőhely: 30 fő
Szobák: 2 db háromágyas szoba, 11 db kétágyas szoba, 2db egyágyas szoba
Felszereltség: TV, telefon, internet

Információ
Cím: 6621 Derekegyház, Ördöngős tanya 3.
Tel.: +36 30/922-5159; +36 63/453-045
e-mail: angela.toth.ta(kukac)gmail.com

A Derekegyházi vendégház a Dél-Alföldi Régióban, Szentestől körülbelül 15 km-re, Orosháza irányában a műút melletti patinás erdőben helyezkedik el, melyet a Derekegyház községtábla előtt fatábla jelez.

A szobák modern berendezéssel vannak felszerelve. A pihenést, szórakozást televízió, hangulatos társalgó valamint egy kemence biztosítja, ami lehetőséget nyújt szabadtéri sütéshez, grillezéshez. A tágas szép étterem reggeltől késő estig áll a vendégek rendelkezésére, ahol a vadételtől a vegetáriánus étkezésig terjedő, minden igényt kielégítő kínálatból lehet választani.

A vendégházat festői park veszi körül, ahol az ízlésesen kiépített sétautak az egészséges pihenést szolgálják.  2006-ban építésre került egy 150 fő befogadására alkalmas faszerkezetes nyári rendezvényház a vendégház mellett.

A pihenni, kikapcsolódni vágyó vendégek a környék kulturális és idegenforgalmi látnivalóit, nevezetességeit is élvezhetik. Az alföldi táj szépségei között kiemelkedő a közelben megtalálható mártélyi üdülőkörzet, ahol a Tisza holtág fürdési, csónakázási és horgászási lehetőséget biztosít. A közelben található gyógyfürdők közül kiemelendő a szentesi gyógyfürdő illetve a méltán híres Gyopárosfürdő, mely a vendégháztól mindössze 20 km-re található.

A fentiek mellett az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark /Feszty Körkép, panoptikum, skanzen/ feledhetetlen kikapcsolódási lehetőséget nyújt, mely autóval 30 perc alatt elérhető.

A vendégházunk alkalmas egy vagy több napos találkozók, üzleti megbeszélések illetve továbbképzések lebonyolítására is.

 


Sarkadi vendégház

NTAK regisztrációs szám: PA19002581
GPS: É 46.42.38 K 21.18.84
Férőhely: 20 fő
Szobák: 4 db franciaágyas szoba, 6 db kétágyas szoba
Felszereltség: TV, internet

Információ
Tel.: +36 30/448-6420
e-mail: kiss.reka(kukac)dalerd.hu

A Sarkad-Remetei vendégház Gyuláról Sarkad felé haladva a
Fekete-Körös hídja után balra fordulva érhető el, 6 km-re Gyula
várostól, egy tradicionális vadaskert közepén. A vendégházat az út
szélén elhelyezett fatábla jelzi.

Négy franciaágyas és hét kétágyas fürdőszobás, televízióval felszerelt szoba áll a vendégeink rendelkezésére.

A vendégházban található ebédlő és külön tárgyaló (a
vadászati szezonon kívül) lehetővé teszi kisebb családi rendezvények,
üzleti megbeszélések, egy vagy több napos továbbképzések lebonyolítását,
igény szerint.

A folyó menti tölgy-kőris-szil ligeterdők csodálatos
természeti értéket alkotnak. Az alföldi viszonylatban egyedülálló,
egybefüggő erdőterület legnagyobb értéke a több évszázada ezen a helyen
szabadon élő dámpopuláció. A területen él hazánk második legjobb
minőségű dámszarvas állománya.

Lehetőség van erdei fogatozásra, kerékpározásra, illetve
túrázásra és fotosafari szervezésére. Természetkedvelő vendégeink számos
ritka és védett növény- és állatfajban gyönyörködhetnek. Ízelítőül csak
néhányat emelnénk ki: sárga nőszirom, sziki kocsord, őszi kikerics,
fekete harkály, holló, rétisas, vadmacska.

A pihenni, kikapcsolódni vágyó vendégek a környék
kulturális és idegenforgalmi látnivalóival is megismerkedhetnek.
Kiemelten ajánljuk Gyula várost, mely híres gyógyfürdőjéről, nyáron
„pezsgő” idegenforgalmi életéről.


Szanazug

GPS:
Férőhely: 18 fő
Házak: 3 db négyágyas, 1 db kétágyas, valamint 1 db négyágyas alpesi jellegű kétszintes ház
Felszereltség (nem vonatkozik az alpesi jellegű házra): fürdőszoba (zuhanyzó, mosdó, wc), teakonyha (villanyrezsó, étkészlet), illetve egy külön bejáratú kisebb közös konyha

Információ
Tel.: +36 30/448-6420
e-mail: kiss.reka(kukac)dalerd.hu

A Békés vármegye legrégebben lakott térségei közé tartozó Szanazug, Doboz igazgatási területén fekszik.  A lefűződött holtágak nagy kiterjedésű vidéke igen változatos üdülőtájjá alakult, a horgászatot és a vízitúrákat kedvelők paradicsoma lett. E térség a szabadidő eltöltésének számos kiváló lehetőségével rendelkezik. Az aktív pihenés kedvelői lóháton, kerékpáron, csónakon vagy gyalogszerrel hódíthatják meg a területet, és élvezhetik a páratlanul tiszta levegőt és az érintetlen természet szépségeit. A civilizáció zajától távol, az erdők mélyén és a folyók mentén különleges élővilágban gyönyörködhet a kiránduló.

A táj vadregényes jellegét egyediségének köszönheti, amelynek megőrzése fontos feladat. Közös célunk, hogy minél többen gazdagodjanak azzal az egyedülálló élménnyel, amit a Körösök Völgyében, a Fekete – és a Fehér – Körös találkozásánál
elterülő üdülőfalu, Szanazug nyújt látogatói számára. Az Alföld romantikája, a kedves kis falvak hangulata, a Békés vármegyei gasztronómia felejthetetlen emléket nyújt valamennyi idelátogató számára.

Családias hangulatú pihenőházainkkal várjuk a kikapcsolódásra és az aktív pihenésre vágyó vendégeinket. Az üdülő szépen parkosított, erdővel körülvett, bekerített területen fekszik. A kisgyermekes családok számára az udvarban saját
játszótér áll rendelkezésre. A kijelölt tűzrakó helyeken lehetőség nyílik a szabadban történő sütésre, főzésre, amihez igény szerint bográcsot és bográcsállványt is tudunk biztosítani. Az elkészített ételek a fedett, nyitott étkezőben a szabad levegőn elfogyaszthatóak. Étkezési szolgáltatás nincs a pihenőházakban, az önellátást a tűzrakó helyek mellett a házakban található teakonyhák, illetve egy külön bejáratú kisebb közös konyha biztosítja.

Az üdülő szolgáltatásai mellett Szanazug is számos lehetőséggel áll az itt pihenők és nyaralók rendelkezésére. A szabadstrandon a vízibicikli-, kajak-, kenu- és csónakkölcsönzési lehetőségeken kívül részt vehetnek sétahajózáson is.

 
 


Erdészeti Tájékoztatási Központ

NTAK regisztrációs szám: EG19003186
GPS: É 46.41.56 K 21.19.29
Férőhely: 120 fő

Információ
Cím: 5700 Gyula-Városerdő, Bánom 22.
Postacím: 5701 Gyula-Városerdő, Külterület 1226. sz.
Tel.: +36 66/468-907
e-mail: erdeiiskola(kukac)dalerd.hu

Lehoczky Jánost, a fiatalon elhunyt nagyszerű pedagógust idézve: „az erdei iskola az, ahova készülünk, ahova elindulunk, és ahova megérkezünk”, mert ott várnak ránk.

A DALERD Zrt. Erdészeti Erdei Iskolája (hivatalos nevén Erdészeti Tájékoztatási Központja) valóban várja a gyerekeket, s várja a felnőtteket is. Fontos üzenettel fogadjuk az ide látogatókat: az erdők megóvásáért, az erdőfunkciók betöltéséért csak közösen tehetünk. Programjaink résztvevőit meg akarjuk ismertetni természetes környezetünk szépségeivel, azt akarjuk, hogy minden vendégünk jól érezze magát és ismerősként távozzon e helyről. Meggyőződésünk, hogy az erdőben pozitív élményeket kapott gyermek vagy felnőtt a későbbiek során nagyobb tapintattal és óvatossággal nyúl a természet dolgaihoz. Ezzel egy időben példát is akarunk mutatni: az erdészek – több évszázados tevékenységükkel – bebizonyították, hogy a fogyatkozó természeti erőforrások problémájára lehet megoldást találni. Meg akarjuk mutatni, hogy a bennünket körülvevő környezeti válságok körültekintő gondolkodásmóddal, szerteágazó ismeretekkel, hatalmas empátiával és alázattal, mederben tarthatók. Az örökös riogatás helyett mi a tetteket részesítjük előnyben.

A 120 férőhelyes, egész esztendőben működő, közösségi szálláshely kategóriájú (turistaszállás) erdei iskolánkban teljes ellátást biztosítunk vendégeink számára. Mindehhez rendelkezünk azokkal az akkreditált programokkal és minőségbiztosítási rendszerekkel is, amelyek az eredményes munkát és a kiváló vendéglátást garantálják.

Az általános műveltségi alapokra helyezett programjaink a fenntartható fejlődés követelményeinek megfelelően formálják az azokon résztvevők természethez való viszonyát. Nem holt ismeretanyag elsajátítását, hanem olyan tudásrendszer kialakítását tűztük magunk elé, amely a természeti folyamatok, összefüggések, s az ember velük való kapcsolatának tényleges megértésére épül.

Munkatársaink nagy gyakorlati tapasztalattal rendelkező erdőmérnökök, erdésztechnikusok, valamint pedagógusok. Tudásuk és személyiségük garantálja a kért programok eredményes megvalósítását.

Gyula-Városerdő csodálatos természeti környezete alföldi viszonylatban szinte páratlan: a Körösök volt árterein kialakult tölgy-kőris-szil ligeterdők nagy, egybefüggő erdőségeket alkotnak. Erdőterülethez kötődő programjaink során a bánomi, a sitkai és a kőris-erdei területeket látogatjuk leggyakrabban. A XIX. sz. második felében végzett folyamszabályozások után kialakult másodlagos folyóártéri tájforma Békés vármegye egyik legszebb táji értéke, ugyanakkor jellegzetes és értékes a vizekhez társuló növény- és állatvilág is. Ezen kívül a hozzánk látogatóknak lehetőségük nyílik megismerni az ország egyik legszebb történelmi városát, Gyulát, valamint a környező kisebb településeket és tanyákat.